Profil

Grønninggaard Planteolie er en virksomhed med lange traditioner.

Niels Nielsen (1727) fik i 1750 fæstet på Grønninggaard, der dengang lå under Jullinge Hovedgaard (Bregentved Gods). Siden er Grønninggaard ført videre i samme slægt.

Grønninggaard ejes af Karen Sørner, der er gift med Mikkel Sørner. Karen, der er niende generation på slægtsgården, er datter af Lars og Grete Andersen. Det var Lars, der startede virksomheden i slutningen af 1980’erne, og var således den første danske producent af koldpresset rapsolie.

I 1992 bortforpagtede Lars de 60 hektar landbrugsjord, der hører til Grønninggaard, og begyndte herefter at producere rapsolie. Et nyt kapitel startede på Grønninggaard.

I dag er det Karens mand, Mikkel, der driver virksomheden Grønninggaard Planteolie.
Du kan se Mikkel fortælle om koldpresset rapsolie og følge produktionen, ved at klikke på dette link, fra programmet “En bid af Danmark” fra TV2 Øst.

Grossister og fabrikker over hele landet aftager nu olien fra Grønninggaard, og udover rapsolie, producerer Grønninggaard vegetabilske olier til andre formål end fødevarer. Vores olier bruges til en lang række tekniske formål, lige fra smøring over lim og sæber til træbeskyttelse.

Langt den største del af produktionsanlægget i de tidligere landbrugsbygninger er hjemmelavet og specialtilpasset. Og det er også kernen i produkterne fra Grønninggaard: de er blevet fulgt hele vejen med en menneskelig hånd, og kvaliteten vejer altid tungere end kvantiteten.